ERP megoldások

Vállalatirányítási rendszerek (ERP) terén az ENICRA Kft. alapvetően Microsoft Dynamics NAV (régebbi nevén Microsoft Business Solutions Navision) rendszerkörnyezetben, az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:

Enicra

Bevezetés, tendereztetés

ERP rendszer bevezetésére készül? Feltette már magának a következő kérdéseket?: Biztos benne, hogy tökéletesen átlátja a piac nyújtotta lehetőségeket? Biztos benne, hogy jól meg tudja fogalmazni az elvárásokat a bevezetendő rendszerrel szemben? Biztos benne, hogy mindenre kiterjedő tesztnek és minőségi ellenőrzésnek tudja alávetni a régi rendszerhez szokott kollégáival az új rendszert a végleges átvétel előtt? Biztos, hogy a legmegfelelőbb ajánlatot választotta a bevezetéshez? Reális a megcélzott funkcionalitás? Reális az árajánlatban szereplő megoldásra fordított idő és ár? Reális a folyamatos support erőforrásigénye? Ha a fenti vagy hasonló kérédsek feltevése után úgy érzi, ERP rendszerének bevezetéséhez vagy üzemeltetéséhez profi tanácsadásra vagy auditra lenne szüksége, kérjük keressen meg minket, és reméljük hamarosan elégedett ügyfeleink között láthatjuk.

 

Minőségbiztosítás, tanácsadás

Bevezetés alatt álló, vagy már működő ERP rendszerek minőségbiztosítását, auditálását szintén számos referencia alapján vállaljuk. A vállalat folyamatianak áttekintésével az ERP rendszer és a kapcsolódó informatikai rendszerek alárendelése a gördülékeny működésnek. Ha úgy érzi, a vállalat munkafolyamatai az ERP rendszerhez igazodnak, érdemes lehet egy átfogó vizsgálat során, szakértői szemmel áttekinteni a szoftverkörnyezet felépítését, és az ok-okozatot megfordítva, az ERP-t úgy paraméterezni, használni, hogy az eredeti feladatát - a vállalati folyamatok maradéktalan kiszolgálása - ellássa.

 

Oktatás

Felhasználói, valamit programozói oktatás. Key userek vagy rendszergazdák/ERP programozók kipróbált, bevált tematika alapján alapfokú és haladó szintű, nagymértékben személyre szabott, egyéni tanfolyamokon sajátíthatják el az ERP rendszer paraméterezését, speciális funkcióinak maradéktalan kihasználását, egyszerűbb vagy haladó szintű programozási feladatok házon belüli - olcsó és gyors - megoldását.

 

Support

A fentieken túl, a jogszabálykövetéshez, vagy komolyabb, speciálisan a vállalat számára készítendő funkciók és modulok (pld jövedéki- vagy kasszarendszer) miatt mindenképpen szükség van profi ERP programozó-partnercég külső támogatásra is, amit természetesen szintén biztosítunk.

 

Specializált ágazati - jövedéki és termékdíjas - megoldások tervezése és fejlesztése.

Számos jövedéki termékkel foglalkozó referenciánknak köszönhetően (ásványolaj- és gázkereskedelem, gázpalackozás-gyártás, alkohol kis- és nagykereskedelem, alkohol-gyártás) országos szinten is páratlan tapasztalattal állunk rendelkezésükre számos jövedéki témában:

  • Jövedéki termékek nyilvántartása (VTSZ, jogcímek, fajtakódok, korlátozások kezelése)
  • Jövedéki bevallások ERP rendszerbe integrálása (VNY, SZNY, készlet, forgalom)
  • Jövedéki adószámítás és -bevallás
  • Jövedéki zárjegykezelés
  • Jövedéki adóraktár-kezelés (EKO,TKO/AKO, KNYHZ, TM, stb bevallások, speciális funkcionalitás)
  • Jövedéki gyártás kezelése
  • Jövedéki elektronikus bevallások (KEA, EMCS, Ügyfélkapu), rendszerbe integrálva

 

Engedélyeztetés

A jövedéki megoldások VPOP általi engedélyeztetése végfelhasználóhoz kötött, így minden egyes ERP telepítés után az adott székhely szerint illetékes VPOP REK központ adja ki az - egyedi - jövedéki szoftverhasználati engedélyt. Ennek kérvényezése, és az engedélyezés lebonyolítása nem egyszerű folyamat. Az ENICRA Kft. számos ilyen bevezetésben vett részt, így széleskörű tapasztalatainkkal segítjük a folyamat problémamentes végigvitelét.